Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl

24 amerykańskie cupcakes

(wszystkie)
Autor przepisu: Sieć Sklepów abc
   LISTA SKŁADNIKOW

Spody:
2 ¾ szklanki mąki,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka soli,
1 szklanka niesolonego miękkiego masła (ok. 226 g),
2 szklanki cukru,
4 jajka, w temperaturze pokojowej,
1 szklanka mleka,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii.
Krem waniliowy:
200 g masła, 200 g cukru pudru,
1 szklanka śmietanki kremówki,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
dowolny barwnik spożywczy,
50 ml spirytusu.

   PRZYGOTOWANIE

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce rozetrzeć masło mikserem – do momentu, aż będzie puszyste. Powoli dodawać cukier i miksować, aż do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Do masy dodawać po jednym jajku
i miksować na średnich obrotach. Stopniowo dodać wcześniej przygotowaną mąkę. Dolać mleko i ekstrakt z wanilii. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Następnie przełożyć masę do rękawa cukierniczego. Wyciskać do papilotek, do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut. Ciepłe masło (w temperaturze pokojowej) zmiksować na jednolitą masę, dodając stopniowo cukier puder. Dolać alkohol i ekstrakt waniliowy. W osobnym naczyniu ubić śmietankę kremówkę i dodać stopniowo do masy maślanej. Na końcu dodać barwnik i wymieszać – tak, aby krem był w jednolitym kolorze.
Poczekać, aż spody będą zupełnie zimne i dopiero wówczas zająć się dekoracją. Cupcakes można dekorować
na różne sposoby, używając profesjonalnego rękawa cukierniczego i różnych końcówek, ale można także
użyć zwykłej plastikowej torebki i w prosty sposób zamienić cupcakes w kwiatki, listki i inne!
Smacznego!


Doskonałe promocje w dniach 07.11- 20.11.2019 r.
Rogalik
Sledz
Mleko
Promocje dostępne w wybranych sklepach abc. Oferta ważna do wyczerpania zapasów.
Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl