Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl

Cheddarowa cukinia opiekana z grejpfrutem

(przepisy konkursowe)
Autor przepisu: Gosia Cichon
   LISTA SKŁADNIKOW

Młoda cukinia, ser cheddar w plastrach, rzodkiewka, grejpfrut, rzodkiewka, szczypta soli.

   PRZYGOTOWANIE

Cukinię umyć i osuszyć, pokroić w plastry i skropić sokiem z grejpfruta. Na patelni ułożyć plastry cheddara, a na nim plastry cukinii i piec do zrumienienia cukinii. Smak i aromat stopionego sera wniknie w cukinię nadając jej wyjątkowego posmaku. Na talerzyku przekładać warstwami cukinię i rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, dodając odrobinę stopionego sera oraz kawałeczki miąższu grejpfruta. Można konsumować na ciepło jak też na zimno. Danie smakuje doskonale i czyni poranek niezwykle orzeźwiającym, dodając energii i moc zdrowia! Polecam!


Doskonałe promocje w dniach 11.-24.04.2019 r.
Basia
Maslo
Fantasia
Promocje dostępne w wybranych sklepach abc. Oferta ważna do wyczerpania zapasów.
Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl