Autor przepisu: Marta Klimczak
   LISTA SKŁADNIKÓW

4 średnie, dojrzałe banany

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 szklanki mąki

1/2 szklanki brązowego cukru

1/3 szklanki oleju

1 jajko

1 łyżeczka sody

1/2 łyżeczki cynamonu

szczypta soli

1/2 szklanki orzechów włoskich

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Banany zmiksować blenderem. Do masy bananowej dodać olej, jajko, jogurt i dokładnie wymieszać. Następnie wymieszać wszystkie suche składniki, tj. mąkę, cukier, sodę, cynamon, szczyptę soli.
Do składników suchych wlać wymieszane “składniki mokre”. Wymieszać do połączenia. Na koniec dodać posiekane orzechy włoskie (orzechy można wcześniej uprażyć na suchej patelni).

Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki keksówki. Piec ok. 50 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.