Autor przepisu: Krzysztof
Sernik to ciasto, które gości na polskich stołach podczas wszystkich uroczystości i świąt, ponieważ zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. A co, jeśli zamiast rodzynek, dodamy jagody? Ciasto, dzięki tym owocom, będzie wilgotne i zyska niepowtarzalny smak. Spróbuj!
   LISTA SKŁADNIKÓW

Ciasto kruche:

1,5 szkl.mąki ZŁOTY ŁAN,

20 dag margaryny NIEZBĘDNA,

8 łyżek cukru,

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa:

1 kg sera MLECZNA ZAGRODA,

1 szklanka cukru,

20 dag jagód,

3 jajka,

opakowanie cukru waniliowego,

2 łyżki mąki krupczatki ZŁOTY ŁAN,

2 łyżki masła

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Ciasto kruche: Z podanych składników szybko zagnieć ciasto i odstaw na 30 min.

Masa serowa: Ser połącz z masłem. Żółtka i cukry ubij na sztywną masę, następnie  połącz je z serem i ubitymi białkami. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj starannie oczyszczone jagody i znów delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem i włóż ciasto do blaszki. Na wierzch wyłóż masę serową. Piecz w 190oC przez 50 min.Smacznego!