Autor przepisu: Daniel
   LISTA SKŁADNIKÓW

Skład:

marchew starta na drobnych oczkach/ 150 g

mąka ryżowa/ 130g

mąka kukurydziana/ 50g

proszek do pieczenia/1 łyżeczka

cynamon/ pół łyżeczki

ksylitol/ 3 łyżki

jajko/ 1 sztuka

mleko/200 ml

olej kokosowy (w płynnej postaci)/ 40 ml

gruszka/ 1 sztuka

orzechy laskowe/ kilka sztuk

miód/ 1 łyżka

wiórki kokosowe/ 1 łyżka

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Mleko miksujemy z jajkiem.
Do osobnej miski przesiewamy obie mąki.
Do przesianej mąki dodajemy: proszek do pieczenia, cynamon, ksylitol.
Masę mleczno-jajeczną miksujemy na średnich obrotach I dodajemy partiami przygotowane sypkie składniki.
Następnie cały czas miksując dodajemy olej kokosowy.
Na koniec dodajemy startą marchewkę i wszystko ze sobą mieszamy.
Odstawiamy ciasto na 15 min.
Ciasto będzie na tyle gęste, że można z niego ulepić kulkę, którą lekko rozpłaszczamy i wkładamy do rozgrzanej gofrownicy.
Gofr powinien być gotowy po 4 min.
Gofry układamy na talerzu i podajemy z gruszką, orzechami, miodem, wiórkami kokosowymi.