Autor przepisu: Małgorzata
   LISTA SKŁADNIKÓW

20 dag mięsa z szynki

1 cebula

kilka plasterków szynki

1 laska kiełbasy

1 parówka

1 pęczek natki pietruszki

1/2 słoiczka papryki marynowanej

1/2 cukinii

1,5 dyni (małe)

sól, pieprz, kucharek

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Cebulkę poszatkować, mięso z szynki pokroić w kostkę. Wrzucić cebulkę na patelnię z olejem i lekko zarumienić. Dodać mięso z szynki. Następnie pokroić w kostkę cukinię i pół dyni, kiełbasę i parówki w mniejsze kawałki.

Szynkę pokroić w kwadraciki. Wszystko dodać na patelnię i smażyć ok. 8 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w mniejsze kawałki paprykę marynowaną oraz poszatkowaną natkę pietruszki.

Przyprawić do smaku i podsmażać jeszcze chwilkę. Całą dynię obkroić u góry (tak aby pozostał “kapelusz”) i z wnętrza wyjąć jej miąższ i nasiona.

Gulasz przełożyć do dyni i podawać ciepłe na stół. Smacznego.