Autor przepisu: Roksana
   LISTA SKŁADNIKÓW

Składniki:

Kasza jaglana – 100g

Napój owsiany – 250 ml

Daktyle suszone – 6 szt

Banan – 1 szt

Kiwi – ½ szt

Pestki granatu – 1 garść

Orzechy laskowe – 1 garść

Karob – 1/2 łyżeczki

Miód – 1 łyżka

Kardamon – szczypta

Cynamon – ½ łyżeczki

Sok z połowy limonki

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

1. Kaszę jaglaną dobrze wypłukać pod bieżącą wodą.
2. Do garnka wlewamy napój owsiany, dodajemy pokrojone dość drobno suszone daktyle oraz wypłukaną kaszę jaglaną.
3. Gotujemy na małym ogniu 15 min od momentu zagotowania się napoju owsianego.
4. W międzyczasie na patelni dusimy banana ( przekrojonego na 2 części ) na miodzie z dodatkiem soku z limonki, cynamonu i kardamonu. Banan będzie gotowy po ok. 2 minutach.
5. Ugotowaną jaglankę umieszczamy w misce, dodajemy uduszonego banana oraz pokrojoną w kostkę kiwi, pestki granatu i orzechy laskowe. Na koniec można dodać jeszcze trochę karobu do dekoracji i smaku.
Smacznego;)