Autor przepisu: ewelina
   LISTA SKŁADNIKÓW

2 jajka,

2 łyżki startego twardego sera,

sól,

pieprz,

3 garści mix sałat

10 szt pomidorków koktajlowych

1/2 ogórka zielonego

6 szt rzodkiewek

3 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni. Do miski wbij białka jajka. Wsyp szczyptę soli oraz pieprz. Ubij na całość na sztywną pianę. Dodaj starty ser i delikatnie wymieszaj. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki wyłóż białka tworząc chmurki. W środku zrób delikatne wgłębienie. Włóż ”chmurki” do piekarnika i piecz przez 2 minuty. Wyciągnij białka i na środek ”chmurek” ułóż żółtka. Ponownie włóż całość do piekarnika i piecz przez 4-5 minut.

Przygotuj sałatkę. Do miski wsyp sałatę. Dodaj pokrojone rzodkiewki, pomidorki oraz ogórka. Przełóż do miski. Wlej oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj.

Na talerz wyłóż porcję sałatki oraz ”chmurkę”.