Autor przepisu: Ewelina
   LISTA SKŁADNIKÓW

Przepis na 4 foremki (obręcze) Ø8cm:

500g jogurtu naturalnego

150g kakaowych owsianych pełnoziarnistych ciasteczek

3 łyżeczki żelatyny

2 łyżki miodu

ulubione owoce

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

50g jogurtu naturalnego zblendować na gładką masę z pokruszonymi ciasteczkami. Obręcze ułożyć na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Napełnić ich dna zblendowaną masą miasteczkową i wyrównać. Wstawić do lodówki na 15-20min. 150g świeżych lub mrożonych malin zalać 3 łyżkami wody. Postawić na małym ogniu i podgrzewać ok. 10 min. Zdjąć z ognia i przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się pestek z malin. Żelatynę zalać 6 łyżkami wrzącej wody i mieszać do jej rozpuszczenia. Do masy malinowej dodać żelatynę, miód i 450g gęstego jogurtu naturalnego. Ponownie zblendować.
Masę przelać do 4 foremek i wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Przed podaniem udekorować dowolnymi owocami.
Smacznego!