Autor przepisu: Justyna
   LISTA SKŁADNIKÓW

2 jajka

szczypta soli

1 łyżka mąki kokosowej

1 łyżeczka cukru trzcinowego

3 łyżki wiórków kokosowych

1 łyżka mąki kokosowej lub zwykłej

1 łyżka mleka

1 banan

serek homogenizowany

1 łyżeczka oleju kokosowego lub rzepakowego do smażenia

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Białka oddziel od żółtek. Do żółtek dodaj mąkę, 2 łyżki wiórków kokosowych, cukier, mleko i wszystko wymieszaj. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Następnie delikatnie połącz ubitą pianę z wcześniej wymieszanymi składnikami. Na rozgrzaną patelnie nałóż olej kokosowy/rzepakowy i rozprowadź po całej jej powierzchni. Następnie na patelnię delikatnie wyłóż masę jajeczną i smaż ok 5 min z każdej strony. Gotowy omlet udekoruj serkiem homogenizowanym, plasterkami banana oraz posyp 1 łyżką wiórków kokosowych. Teraz ogarnie Cię kokosowy szał uniesień 🙂 Smacznego!