Autor przepisu: Elżbieta
Na zimne dni doskonale sprawdzi się cebulowo-serowa zupa krem, która rozgrzeje Twój organizm od środka. To prosty przepis, który zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia.
   LISTA SKŁADNIKÓW

3 cebule

1 ząbek czosnku

1/4 kostki masła

1 marchewka

2 kostki rosołowe DROBIOWE Winiary

100 g serka topionego

50 g startego sera żółtego

sól

pieprz

przyprawa w płynie MAGGI

łyżeczka mąki

   PRZYGOTOWANIE

800 ml wody zagotować wraz z dwoma kostkami rosołowymi i pokrojoną w plasterki marchewką. W międzyczasie cebulę pokrojoną w piórka wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na maśle, przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia oprószyć mąką, wymieszać i dodać do bulionu. Serek topiony podzielić na mniejsze części i dodać do zupy. Całość gotować do momentu, aż marchewka będzie miękka i serek się roztopi. Następnie zmiksować blenderem. Doprawić do smaku przyprawą Maggi. Na dno talerza bądź miseczki układamy starty ser żółty i zalewamy gorącym kremem. Podajemy z groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!