

Krem cebulowo-serowy
3 cebule
1 ząbek czosnku
1/4 kostki masła
1 marchewka
2 kostki rosołowe DROBIOWE Winiary
100 g serka topionego
50 g startego sera żółtego
sól
pieprz
przyprawa w płynie MAGGI
łyżeczka mąki
800 ml wody zagotować wraz z dwoma kostkami rosołowymi i pokrojoną w plasterki marchewką. W międzyczasie cebulę pokrojoną w piórka wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na maśle, przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia oprószyć mąką, wymieszać i dodać do bulionu. Serek topiony podzielić na mniejsze części i dodać do zupy. Całość gotować do momentu, aż marchewka będzie miękka i serek się roztopi. Następnie zmiksować blenderem. Doprawić do smaku przyprawą Maggi. Na dno talerza bądź miseczki układamy starty ser żółty i zalewamy gorącym kremem. Podajemy z groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!


