Autor przepisu: Rafał
   LISTA SKŁADNIKÓW

„Pasta jajeczna”

4 jajka

1 łyżeczka majonezu

2 łyżeczki jogurtu naturalnego

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 łyżki posiekanego szczypiorku

3 łyżki tartego, twardego sera o wyrazistym smaku

„Grzanki”

2 kromki pełnoziarnistego chleba (może być czerstwy)

zioła suszone

2 łyżki oliwy z oliwek

Cykoria

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Jajka ugotować na twardo (6 – 7 minut od zagotowania się wody), ostudzić, obrać i pokroić w drobna kostkę. Dodać pozostałe składniki i razem wymieszać.
Kromki chleba pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną i nasmarowaną oliwą patelnię. Zarumienić i na samym końcu posypać suszonymi ziołami, ostudzić.
Cykorię umyć i obrać. W każdym listku umieszczamy grzanki i nakładamy dużą łyżkę pasty jajecznej.