Autor przepisu: Małgorzata
   LISTA SKŁADNIKÓW

1 opakowanie makaronu tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim

1 opakowanie Bukietu warzyw

1 pomidor

1/2 cebuli

40 dag mięsa mielonego

kucharek, pieprz

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Zostawić w ciepłej, po ok. 5 minutach przełożyć na durszlak i polać zimną wodą. Międzyczasie pokroić drobno cebulkę, dać na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie dodać mięso mielone i nadal smażyć.

Pokroić pomidora i dodać na patelnię. Mieszać co jakiś czas i smażyć. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Dodać opakowanie Bukietu warzyw i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając co jakiś czas. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać i podsmażyć jeszcze ok. 3 minuty.

Po tym czasie wyjąć i podawać ciepłe.