Autor przepisu: Roksana
   LISTA SKŁADNIKÓW

Składniki:

Mąka gryczana – 50 g

Mąka ryżowa – 50 g

Mleko sojowe – 300 ml

Jajko – 1 szt

Ksylitol – 1 łyżka

Olej kokosowy ( do smażenia) – 2 łyżki

Pomarańcza – 1 szt

Syrop z agawy – 1 łyżka

Jogurt naturalny – 200 ml

Granat -1 szt

Orzechy laskowe, włoskie – 1 garść

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

1. Mąkę gryczaną, mąkę ryżową, mleko sojowe, jajko, ksylitol miksujemy na gładką masę.
2. Do powstałej masy dodajemy skórkę z pomarańczy( ok 1 łyżeczki) i mieszamy do połączenia się składników ( pomarańcze wyparzamy i ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach ).
3. Z powstałego ciasta smażymy naleśniki na małej, rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego.
4. Następnie robimy syrop pomarańczowy ( sok z połowy pomarańczy + 1 łyżka syropu z agawy ).
5. Do szklanki wlewamy jogurt naturalny, następnie syrop pomarańczowy po czym wkładamy zrolowane naleśniki i dekorujemy posiekaną pomarańczą, pestkami granatu i orzechami.
Smacznego