Autor przepisu: Jan
   LISTA SKŁADNIKÓW

2 jajka [ od wesołych wiejskich kurek}

1 pomidor

1 cebula

100 g szpinaku

olej kokosowy[tłoczony na zimno]

pieprz,kurkuma

sól himalajska

kminek

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Lubicie jajka? To proponuję wam świetną jajecznicę z pomidorem,szpinakiem i olejem kokosowym. Najlepiej na śniadanie jeść produkty bogate w białko,gdyż po nich czujemy się syci,oraz warzywa i owoce.Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko,które zaspokoi apetyt,zwiększy uczucie sytości,przyspieszy przemianę materii A więc do dzieła.

Pomidor,cebulę,szpinak pokrój na drobne kawałki.Może być szpinak mrożony.Ja taki użyłem-gotowy w kostkach.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy i zeszklić na nim cebulę,dodać pomidory ,szpinak.Po chwili wbić jajka i doprawić solą i pieprzem oraz kminkiem.Wszystko wymieszać do momentu uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy.
Podawać z pieczywem.
Smacznego!!! Zaspokoiliśmy poranny głód ,dostarczyliśmy wiele składników odżywczych i witamin.