Autor przepisu: Daniel
   LISTA SKŁADNIKÓW

Skład:

jajka/2 sztuki

mleko/2 łyżki

sól himalajska/ szczypta

pieprz/ szczypta

pomidorki koktajlowe/ 4 sztuki

szpinak świeży/ 1 garść

pomidory suszone/ 3 sztuki

pestki dyni/ 1 łyżka

olej kokosowy/ pół łyżki

pieczywo żytnie/ 1 kromka

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Jajka wbijamy do miski.
Do jajek dodajemy: mleko, sól himalajską, pieprz i wszystko ze sobą mieszamy.
Na małej patelni podsmażamy szpinak i pomidorki koktajlowe na oleju kokosowym.
Do podsmażonych produktów wlewamy masę jajeczną.
Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu ścięcia się jajka.
Wykładamy omlet na talerz i podajemy z pestkami dyni i pieczywem żytnim.