Autor przepisu: Marta Klimczak
   LISTA SKŁADNIKÓW

50 g płatków owsianych, pół opakowania serka wiejskiego (ok. 75 g), białko z 1 dużego jajka, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu, 150 g truskawek świeżych lub mrożonych, 50 g jogurtu naturalnego, łyżka miodu, łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Płatki owsiane, serek wiejski, białko miksujemy blenderem na jednolitą masę, następnie dodajemy łyżeczkę cynamonu i łyżeczkę miodu i miksujemy/mieszamy do połączenia się składników.
Łyżeczkę oleju rozprowadzamy pędzelkiem na teflonowej patelni. Następnie „ciasto” wykładamy na patelnię formując niewielkie racuszki. Obsmażamy z obu stron do momentu zarumienienia.
Truskawki miksujemy z łyżką miodu i jogurtem naturalnym.
Racuszki podajemy z owocowym musem.