Autor przepisu: Alicja
   LISTA SKŁADNIKÓW

2 jajka

1 szkl. mąki

1 szkl.mleka

1 szkl.wody

300g szpinaku,pomidorki koktajlowe

olej

sól

pieprz

bazylia

oregano

czosnek

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Najpierw ubija białka.W osobnym naczyniu dodaję wszystkie pozostałe składniki, mąkę przesiewam i wszystko razem miksuję .Na koniec dodaje pianę z białek i delikatnie mieszam .Przygotowując różne wersje pancakesów-naleśników ciasto dzielę na dwie lub trzy miseczki. Pierwsze robię tradycyjne i piekę na kolor złoty,do drugich dodaje pomidorki koktajlowych bez skórki,a do następnych szpinak.Dzięki temu moje pancakesy są kolorowe i dzieci po nie chętniej sięgają.Jeśli ciasto jest za gęste,dodaj mleka.Smażę naleśniki na patelni którą smaruję olejem rzepakowym.Do środka nakładam pomidorki,sałatę,kiełki,a nie kiedy wcześniej usmażone kawałki kurczaka.Wszystko odpowiednio przyprawiam lub polewam dresingiem.Dekoruję talerz,aby oczy się nacieszyły barwami, a żołądek nietuzinkowym smakiem.Razem z rodziną delektujemy się zdrowym,sycącym śniadaniem,które jest prawdziwą ucztą dla małych i dużych smakoszy!!! Smacznego