Autor przepisu: Wiesława
   LISTA SKŁADNIKÓW

Ciasto:

200 g mąki pszennej

50 g mąki orkiszowej chlebowej

pół szklanki wody

2 łyżki oliwy

spora szczypta soli

7 g drożdży suszonych lub 15 g świeżych

Dodatki:

4 łyżki koncentratu pomidorowego

mozzarella

pieczarki

kukurydza

pomidor świeży

pomidory suszone

szynka

suszona bazylia i oregano

czosnek

pieprz

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Dodajemy składniki na ciasto do miski i wyrabiamy. Pamiętajmy – drożdże suszone dodajemy od razu, natomiast świeże rozcieńczamy w ciepłej wodzie i dodajemy do mąki. Pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie na papierze do pieczenia rozprowadzamy całą masę. Pokrojony lub wyciśnięty czosnek mieszamy z koncentratem pomidorowym (dla osób lubiących ostry smak – polecam dodać szczyptę ostrej papryki). Sos rozprowadzamy na spód do pizzy, dodajemy na górę pokrojone dodatki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 15-20 minut. Idealny nie tylko na kolację, ale także na drugi dzień – jako pożywne śniadanie! Polecam! Smacznego!