Autor przepisu: Sieć Sklepów abc
Miękkie, wilgotne, pyszne ciasto. Miłośnicy kawy na pewno polubią ten przepis!
   LISTA SKŁADNIKÓW

Biszkopt:

6 jajek,

4 łyżki mąki,

2 łyżki mąki ziemniaczanej,

6 łyżek cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Krem:

4 żółtka, 1 jajko, 1 szklanka cukru,

2 serki homogenizowane,

2 szklanki mleka w proszku (niebieskiego),

1 kostka masła lub margaryny,

3 ½ łyżeczki żelatyny rozpuszczonej

w ½ szklanki wody,

2 małe opakowania biszkoptów (lub 1 duże),

1 szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej

(3 łyżeczki na 1 szklankę).

   PRZYGOTOWANIE

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić na sztywno. Następnie dodać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Wystudzić. Żółtka, jajko i cukier ubić na parze. Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczną. Dodać mleko w proszku i
serki, a na samym końcu żelatynę. Na biszkopt nałożyć połowę kremu. Na krem biszkopty namoczone w kawie. Na biszkopty
resztę kremu.
Smacznego!