Autor przepisu: Łucja
   LISTA SKŁADNIKÓW

8 pomidorów

10 dag twarogu

15 dag bryndzy

1 ogórek

6 rzodkiewek

szczypiorek

liście mięty

łyżka słodkiej śmietany

3 ząbki czosnku

sól czosnkowa,oregano,pieprz kolorowy,papryka słodka,

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Świeże pomidory są najsmaczniejsze i najbogatsze w witaminy,są bezcenne dla zdrowia- źródło witamin i minerałów Wspaniałe dla figury i urody.Jedząc pomidory zapewniamy sobie naturalną ochronę przed promieniami UV.
A z dodatkiem sera i ziół dobrze wpływają na nasze kości.
Wykonanie.
Pomidory myjemy z każdego odcinamy wierzchy.Delikatnie wyjmujemy miąższ .Ogórek i rzodkiewki myjemy,kroimy w drobną kostkę Twaróg mieszamy ze śmietaną,bryndzą,pokrojonymi warzywami,pokrojonym szczypiorkiem i miętą.Przeciśniętym przez praskę czosnkiem,Przyprawiamy do smaku,solą czosnkową,pieprzem kolorowym,łyżeczką papryki i połową łyżeczki oregano.Napełniamy kremem pomidory,przykrywamy je odciętymi wcześniej wierzchami.