Autor przepisu: Krzysztof
   LISTA SKŁADNIKÓW

Składniki:

-1 opuncja figowa

– 300 ml mleka ryżowego

-garść pistacji

– połowa owocu karamboli

-1/4 mango

– łyżeczka nasion Chia

– łyżeczka nasion słonecznika

-pół łyżeczki sezamu

Do dekoracji:

– 2 łyżeczki wiórków kokosowych

-10 pistacji

– 1 łyżeczka nasion chia

– orzeszki ziemne-arachidowe (najlepiej niesolone)

– kilka nasion słonecznika

– pół łyżeczki otrębów żytnich

-pół łyżeczki sezamu

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Opuncję obrać ze skórki i pokroić. Pistacje pozbawić łupiny i z opuncją wrzucić do miksera. Dodać mleko ryżowe. Zmiksować na gładką masę. Dodać karambolę i mango (wystarczy umyć, nie trzeba obierać) i dodać wszystkie nasiona. Ponownie wszystko zmiksować. Gotowy koktajl przelać na talerz. Jemy go wtedy wolniej i dokładniej, dlatego szybciej jesteśmy syci. Udekorować dowolnie. Smacznego!