Autor przepisu: Sieć Sklepów abc
Rodzaj ciasta deserowego. Przygotowanie rolady nie jest trudne, a efekt końcowy robi wrażenie na gościach. Sprawdź sam!
   LISTA SKŁADNIKÓW

½ kostki masła,

2 łyżki kakao,

½ szklanki wody,

½ szklanki cukru,

3-4 paczki herbatników (po 80 g).

Krem:

¾ masła,

½ szklanki cukru pudru,

20 dag wiórków kokosowych,

1 kieliszek spirytusu.

   PRZYGOTOWANIE

Przygotować masę – podkład pod krem. Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao, aż wszystkie składniki rozpuszczą się i połączą. Zmielić drobno herbatniki i wsypać je do ciepłej masy. Dokładnie wymieszać. Z pozostałych składników zrobić krem kokosowy. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem.
Dodać wiórki kokosowe i spirytus, dokładnie wymieszać. Masę cienko rozwałkować na folii spożywczej. Na masie rozłożyć warstwę kremu i zwinąć
roladę. Całość zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Można podawać posypane cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.
Smacznego!