Autor przepisu: Erwina
   LISTA SKŁADNIKÓW

Ciasto:

7 jajek rozmiar M

10 płaskich łyżek mąki razowej,

2 czubate łyżki suszonych pomidorów,

2 czubate łyżki suszonych płatków papryki,

2 czubate łyżki suszonej natki pietruszki,

1 łyżeczka curry.

Nadzienie:

1 serek kanapkowy,

5 liści sałaty masłowej,

5 plasterków polędwicy łososiowej.

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę w mikserze. Delikatnie mieszając dodać kolejno żółtka, przyprawy oraz mąkę. Otrzymaną masę jajeczną przelać na wyłożoną pergaminem dużą blachę. Piec w temperaturze 200st ok 20minut. Po tym czasie ciasto jajeczne należy wyciągnąć z piekarnika, oddzielić go od papieru, przełożyć na ściereczkę , zawinąć w rulon na kształt rolady i pozostawić do ostudzenia.
Następnie roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy cienką warstwą serka kanapkowego, potem układamy sałatę i jeszcze raz smarujemy i dopiero jako ostatnią warstwę układamy polędwicę łososiową. Następnie roladę znów zawijamy w ślimaczka i możemy pokroić na ok 1cm plasterki.
Uwaga: Do przyprawienia potrawy nie używałam soli, gdyż uważam, że przy całej palecie innych przypraw i dodatków jest ona zbędna, jednak jeśli zajdzie taka potrzeba można dodać ją do wykonania biszkopta razowego.
Smacznego!