Autor przepisu: Tomasz
Brakuje Ci pomysłu na danie główne? Roladki drobiowe świetnie sprawdzą się na co dzień oraz podczas uroczystej kolacji! Warzywny farsz z kaszą gryczaną zapewni Twoim gościom niezapomniane smakowe przeżycia.
   LISTA SKŁADNIKÓW

40 g kaszy gryczanej PLONY ZBÓŻ,

80 g piersi z kurczaka,

1 marchewka,

1 pietruszka,

1 cebula czerwona,

sól, pieprz,

1 łyżka majeranku,

1 łyżeczka bazylii,

margaryna lub olej NIEZBĘDNY,

bułka tarta ZŁOTY ŁAN,

2 jajka

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Piersi z kurczaka podziel na porcje, umyj, osusz na papierowym ręczniku
i delikatnie rozbij tłuczkiem. Kaszę gryczaną ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę oraz cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, następnie dodaj majeranek, bazylię, sól, pieprz i uduś całość na margarynie lub oleju. Pod koniec duszenia dodaj kaszę. Zimny farsz rozsmaruj na piersi z kurczaka, zwiń w roladki i zabezpiecz wykałaczkami. Obtocz roladki w jajku, bułce tartej, następnie usmaż z obu stron na gorącej margarynie i gotowe. Smacznego!