Autor przepisu: Erwina
   LISTA SKŁADNIKÓW

Ciasto:

7 jajek

10 płaskich łyżek mąki razowej

2 czubate łyżki suszonych pomidorów

2 czubate łyżki suszonych płatków papryki

2 czubate łyżki suszonej natki pietruszki

1 łyżeczka curry.

Nadzienie:

4 ugotowane jajka,

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

5 liści sałaty masłowej,

1 mała puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,

szczypta soli, curry, czosnku, pieprzu (do smaku).

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę w mikserze. Delikatnie mieszając dodać kolejno żółtka, przyprawy oraz mąkę. Otrzymaną masę jajeczną przelać na wyłożoną pergaminem dużą blachę. Piec w temperaturze 200st ok 20minut. Po tym czasie ciasto razowe należy wyciągnąć z piekarnika, oddzielić go od papieru, przełożyć na ściereczkę , zawinąć w rulon na kształt rolady i pozostawić do ostudzenia.
Przygotowanie nadzienia:
Jajka obrać i zmiksować blenderem z jogurtem oraz szczyptą curry (czosnku, soli, pieprzu – wg uznania).
Następnie rulon delikatnie rozwijamy i smarujemy cienką warstwą powstałej masy jajecznej, potem układamy sałatę i jeszcze raz smarujemy i dopiero jako ostatnią warstwę układamy odsączonego tuńczyka w kawałkach. Następnie ciasto razowe znów zawijamy w rulon i kroimy w dość długie odcinki.
Smacznego!