Autor przepisu: Magdalena
   LISTA SKŁADNIKÓW

PITAJA, GALARETKA, BRZOSKWINIE, MALINY, KIWI, MIĘTA, CZARNA PORZECZKA, ŚLIWKI, OWOCE

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Sezon wiosenno-letni to chwila upragnionego wytchnienia, na które czekamy przez cały rok. Uwielbiam weekendowe poranki, kiedy mogę nacieszyć się promieniami wschodzącego słońca i zapowiedzią nowego dnia. Najczęściej pozwalam sobie wtedy z rodzinką na odrobinę zapomnienia przy porannej kawie i własnoręcznie przyszykowanym deserze. W tym celu należy zakupić galaretkę, pitaję oraz owoce sezonowe i miętę. Dużą łyżką wyciągamy środek smoczego owocu i kroimy go na kawałki. Do przepołowionych połówek wlewamy galaretkę. Zostawiamy w lodówce. Po tym jak się zsiądzie możemy skórkę pokroić na półksiężyce. Reszta zależy tylko od naszej fantazji. Galaretka to bardzo zdrowy deser, w magicznej oprawie owocowej to już pyszne cudo, które zadowoli każdego smakosza.