Autor przepisu: Leszek
   LISTA SKŁADNIKÓW

Składniki na 6 gofrów:

-200 g mąki pszennej

-2 szklanki mleka

-25 g drożdży świeżych

-2 jajka

-1 pomidor

-4 plasterki pokrojonego sera żółtego

-świeża bazylia

-sól, pieprz

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone w szklance mleka drożdże, a następnie wbijamy jajka. Mieszamy robotem i dodajemy drugą szklankę mleka do uzyskania jednolitej, lekko lejącej się konsystencji. Wrzucamy pokrojony pomidor i ser, a następnie doprawiamy mieszając wszystko na najniższych obrotach. Pieczemy na dobrze rozgrzanej gofrownicy na najwyższym stopniu temperatury do uzyskania złotego koloru. Nie kładziemy świeżo upieczonych gofrów jeden na drugi, gdyż stracą swoją chrupkość.