Autor przepisu: Marzena
   LISTA SKŁADNIKÓW

Składniki na ślimaczki:

5 jajek

100g żółtego sera

sól, pieprz

1 łyżka masła klarowanego

6-8 parówek drobiowych dziecięcych

1 marchewka

1 cebula

1 ząbek czosnku

200g mrożonego szpinaku

Składniki sałatki wiosennej:

sałata

pomidorki koktajlowe

oliwki

rzodkiewka

kulki mozzarelli

kawałki papryki

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Jajka wbić do miseczki. Rozmącić widelcem. Dodać starty na drobnej tarce ser, sól i pieprz. Kwadratową blachę 23x23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na nią jajeczną mieszankę i wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 200st C piekarnika. Piec 10min. w 200st. C.
Szpinak rozmrozić i osączyć z wody. Na patelni zeszklić na maśle drobniuteńko posiekaną cebulę. Dodać szpinak i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć ok. 10min często mieszając.
Wyjąć omleta z piekarnika. Rozłożyć na nim szpinak. Zwinąć na kształt rolady. Zawinąć w papier, na którym piekły się jajka, formując takiego jakby cukierka. Po 10 min. roladę pokroić w 1,5cm paski. Parówki poprzecinać i połączyć wykałaczkami z roladkami. Powbijać w nie słupki marchewki imitujące czułki ślimaków.
Podawać na ulubionej sałatce np. sałata, pomidorki koktajlowej, oliwki, rzodkiewka, kulki mozzarelli, papryka itp.
Smacznego!