Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl

Ślimaczki na łące – czyli zrolowane omlety ze szpinakiem i parówką, podane na sałatce wiosennej

(przepisy konkursowe)
Autor przepisu: Marzena
   LISTA SKŁADNIKOW

Składniki na ślimaczki:
5 jajek
100g żółtego sera
sól, pieprz
1 łyżka masła klarowanego
6-8 parówek drobiowych dziecięcych
1 marchewka
1 cebula
1 ząbek czosnku
200g mrożonego szpinaku

Składniki sałatki wiosennej:
sałata
pomidorki koktajlowe
oliwki
rzodkiewka
kulki mozzarelli
kawałki papryki

   PRZYGOTOWANIE

Jajka wbić do miseczki. Rozmącić widelcem. Dodać starty na drobnej tarce ser, sól i pieprz. Kwadratową blachę 23x23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na nią jajeczną mieszankę i wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 200st C piekarnika. Piec 10min. w 200st. C.
Szpinak rozmrozić i osączyć z wody. Na patelni zeszklić na maśle drobniuteńko posiekaną cebulę. Dodać szpinak i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć ok. 10min często mieszając.
Wyjąć omleta z piekarnika. Rozłożyć na nim szpinak. Zwinąć na kształt rolady. Zawinąć w papier, na którym piekły się jajka, formując takiego jakby cukierka. Po 10 min. roladę pokroić w 1,5cm paski. Parówki poprzecinać i połączyć wykałaczkami z roladkami. Powbijać w nie słupki marchewki imitujące czułki ślimaków.
Podawać na ulubionej sałatce np. sałata, pomidorki koktajlowej, oliwki, rzodkiewka, kulki mozzarelli, papryka itp.
Smacznego!


Doskonałe promocje w dniach 20.06.-03.07.2019 r.
Oven
Galaretka
Poledwiczki
Promocje dostępne w wybranych sklepach abc. Oferta ważna do wyczerpania zapasów.
Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl