Autor przepisu: Jan
   LISTA SKŁADNIKÓW

200 g makaronu świderki

sól

150 g pomidorów koktajlowych

50 g pieczarek

sałata zielona

100 g konserwowych karczochów

50 g papryki konserwowej

20 g oliwek bez pestek

1 serek feta

100 g salami z koprem włoskim

1 ząbek czosnku

1 łyżka octu balsamicznego

50 g rodzynek

10 łyżek oliwy z oliwek

pieprz

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

1 Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.Dokładnie odcedzić
2.Pomidory umyć większe pokroić na połówki ,mniejsze w całości. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki Sałatę zieloną umyć i odsączyć.Karczochy i paprykę pokroić w kawałki,oliwki jeżeli duże to w pierścienie,małe w całości. Ser pokroić w kostkę Drobno pokroić salami.Dodać rodzynki..Wszystkie składniki wymieszać
3.Czosnek obrać i drobno posiekać,dodać ocet balsamiczny,oliwę z oliwek,sól,pieprz.Polać nim sałatkę.Odstawić na około pół godziny
Odsączoną sałatę pokroić dodać do sałatki,doprawić do smaku i podawać
Smacznego