Autor przepisu: Justyna
   LISTA SKŁADNIKÓW

– 1 garść mixu sałat

– 150 g serka wiejskiego

– 5 rzodkiewek

– 8 pomidorków koktajlowych

– ¼ czerwonej papryki

– 1 nieduży ogórek gruntowy

– 3 łyżki pestek słonecznika

– 1 garstka kiełków rzodkiewki

– 1 płaska łyżeczka spiruliny

– 2 łyżki oleju z ostropestu

– sól himalajska, świeżo mielony pieprz

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

1. Rzodkiewki kroimy na plasterki, pomidorki na ćwiartki, a paprykę w kosteczkę. Ogórka przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką miąższ i kroimy go na półplasterki.
2. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
3. Na talerzy rozkładamy mix sałat, polewamy go olejem z ostropestu i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Następnie wykładamy naprzemiennie warzywa wraz z serkiem wiejskim. Na koniec całość posypujemy spiruliną, pestkami słonecznika i kiełkami rzodkiewki.