Autor przepisu: ŁUCJA
   LISTA SKŁADNIKÓW

1 cebula

1 puszka pomidorów całych bez skórki

1 litr bulionu warzywno -drobiowego

4 marchewki

1 pomarańcza

1 łyżeczka skórki pomarańczowej

olej sól

oliwa z oliwek

cynamon

śmietana 30 %

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Wykonanie.
Gotujemy bulion na włoszczyźnie i drobiu
Marchewkę obrać i pokroić w grube plastry
Cebulę pokroić w drobną kostkę.ścieramy 1 łyżkę skórki pomarańczowej.Pomarańczę obieramy i kroimy.
Marchewkę i cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek.Dodajemy pomarańcze,skórkę z pomarańczy,pomidory z puszki .Zalewamy wszystko bulionem i dusimy do momentu aż marchewka będzie miękka.Zupę blendujemy na gładki krem.Przyprawiamy solą,pieprzem i cynamonem.Gotujemy chwilę.Śmietanę ubijamy na pianę.Zupę podajemy ze śmietankową pianką,oprószamy cynamonem i skórką pomarańczową