Autor przepisu: Milena
   LISTA SKŁADNIKÓW

Spód z herbatników:

150 g herbatników,

50 g masła,

2 łyżki cukru.

Krem mascarpone:

250g schłodzonego serka mascarpone,

200 ml śmietanki kremówki 30%,

2 łyżki cukru pudru.

Do dekoracji: płatki śniadaniowe np. Nestle Fitness, borówki, maliny.

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Spód tarty:
Herbatniki rozkrusz na drobne kawałki w blenderze. Dodaj cukier i rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszaj. Wysmaruj masłem formę tarty i przełóż do niej masę herbatnikową. Następnie włóż do piekarnika na 15 minut. Po 15 minutach wyjmij tartę i ostudź.
Krem mascarpone:
Ubij śmietankę na sztywną pianę. Mikserem wymieszaj serek mascarpone z cukrem pudrem. Do serka mascarpone dodaj ubitą śmietankę kremówkę. Wymieszaj delikatnie. Krem wyłóż na spód ostudzonej tarty. Tartę ozdób ulubionymi owocami i płatkami śniadaniowymi.