Autor przepisu: paweł
   LISTA SKŁADNIKÓW

Składniki na 2 porcje :

Warstwa zielona : 2 garści jarmużu, 1 małe awokado, 1/2 szklanki soku jabłkowego.

Warstwa różowa : 150g truskawek, 100ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka miodu.

Warstwa fioletowa : 1 szklanka mrożonych jagód, 150ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka miodu.

Składniki dodatkowe : jogurt naturalny 400g.

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie warstwy zielonej : Do blendera wrzuć obrane awokado. Dodaj jarmuż i wlej sok. Dokładnie zmiksuj.
Przygotowanie warstwy różowej : Truskawki obierz ze szypułek. Wrzuć do blendera. Wlej jogurt i miód. Dokładnie zmiksuj.
Przygotowanie warstwy fioletowej : Jagody wrzuć do blendera. Wlej jogurt i miód. Dokładnie zmiksuj.
Przygotowanie tęczowego koktajlu : Przygotuj dwie szklanki. Na dno każdej wlej porcję koktajlu z jagodami. Na wierzch wlej 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Następnie wlej różowy koktajl i ponownie porcję jogurtu naturalnego. Na koniec wlej ostatnią zieloną warstwę koktajlu.
SMACZNEGO !