Autor przepisu: Rafał
   LISTA SKŁADNIKÓW

Mus czekoladowy:

1 dojrzałe awokado

1 dojrzały banan

2 łyżeczki kakao

1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)

Naleśniki

2 szklanki mleka (lub 1 szklanka mleka i 1 szklanka wody)

2 szklanki mąki pełnoziarnistej

3 jajka

szczypta soli

łyżeczka cukru pudru

olej do smażenia naleśników

świeże owoce do dekoracji

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Przygotowujemy mus.
Obranego banana i pozbawione skórki oraz pestki awokado blendujemy na gładką masę. Użyłem robota kuchennego z szerokim ostrzem co dodatkowo napowietrza masę, uzyskujemy w ten sposób konsystencje aksamitnego musu. Dodajemy kakao i opcjonalnie cukier puder, dalej mieszając. Masę pozostawiamy w lodówce na kilka godzin.
Ciasto na naleśniki.
Do naczynia dodajemy całe jajka, mleko lub wodę i mleko, sól oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy używając miksera. Do masy dodajemy stopniowo mąkę aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Smażymy naleśniki używając znikomej ilości oleju do każdego naleśnika, ja smaruję patelnię pędzlem sylikonowym.

Naleśniki przesmarowujemy musem składamy na połowę a potem jeszcze raz na połowę otrzymując kolejne warstwy naszego torciku. Na koniec smarujemy torcik masą i przyozdabiamy owocami.