Autor przepisu: Gosia Cichon
   LISTA SKŁADNIKÓW

Wyspa: Łosoś wędzony, czarne oliwki, grejpfrut, truskawki, mozarella mini, pomidorki cherry, sałata, sos Tabasco Jalapeno, pietruszka, świeże zioła.

Łódeczki Avokado: 1 dojrzałe avokado, rukola, kilka truskawek, sok z cytryny, oliwa, ocet balsamiczny,miód,sól, pieprz

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Umyć i osuszyć owoce i warzywa. Mozarellę i oliwki odsączyć i przekroić na pół, podobnie jak pomidorki. Miąższ z 1 połówki grejpfruta pokroić w drobną kostkę. Na 1 całą połówkę grejpfruta wyłożyć kawałki sałaty i wbić wykałaczki, nadziewać na nie po kolei kawałki grejpfruta, oliwki, mozarellę i pomidorki. Plastry łososia skropić sosem Jalapeno, zwinąć w różyczki, w środek włożyć oliwkę i kawałeczek mozarelli. Całość udekorować ziołami, a wierzch skropić sosem.
Łódeczki Avokado: Avokado umyć, osuszyć i przekroić na pół, wyjąć pestkę, łyżką wydrążyć część miąższu widelcem połączyć z 2 umytymi truskawkami, dodając sok z cytryny, ułożyć na spód “łódeczek” na rukoli. Miąższ z 2 części avokado pokroić w paski, ułożyć w “łódeczkach” na sałacie z truskawkami pokrojonymi w plasterki. Z oliwy, octu balsamicznego, miodu przygotować sos i polać nim sałatkę. Na koniec udekorować połówką truskawki.
To moje ABC zdrowo rozpoczętego dnia, zawsze dodaje energii i moc inspiracji!
Perfekcyjna puenta – zdrowia kwintesencja w kropli inspiracji zaklęta!