Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl

Wielkanocne ciasto cytrynowe

(wszystkie)
Autor przepisu: Sieć Sklepów abc
   LISTA SKŁADNIKOW

• Kostka do pieczenia Kasia – 225 gramów
• drobny cukier – 200 gramów
• mąka pszenna – 225 gramów
• jajko – 4 sztuki
• ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka
• proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
• biała czekolada – 100 gramów
• płatki kukurydziane – 65 gramów
• borówka amerykańska – 100 gramów
• skórka z cytryny – 1 sztuka
• wiórki z białej czekolady – 20 gramów
• jajeczka czekoladowe kolorowe – 1 opakowanie
• wielkanocne kurczaczki – 1 opakowanie
• borówka amerykańska – 100 gramów

   PRZYGOTOWANIE

1. Natłuść formę i oprósz mąką.
2. W dużej misce zmiksuj: kostkę do pieczenia Kasia, cukier, jajka, wanilię, mąkę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i proszek do pieczenia.
3. Dodaj borówki.
4. Wlej masę do formy i piecz przez 40-45 minut, aż do momentu w którym obręcz będzie płynnie odklejać się od ciasta.
5. Przełóż ciasto do ostygnięcia.
6. Umieść ciasto na paterze i polej 100g rozpuszczonej białej czekolady tak, by rozpłynęła się po bokach. Pozwól czekoladzie zastygnąć.
7. Zmieszaj płatki z 95g rozpuszczonej białej czekolady.
8. Utwórz gniazdo na szczycie tortu. Udekoruj borówkami.
9. Na koniec posyp ciasto wiórkami z białej czekolady i skórką z cytryny.


Doskonałe promocje w dniach 13.08. - 26.08.2020 r.
galaretka
ser
ketchup
Promocje dostępne w wybranych sklepach abc. Oferta ważna do wyczerpania zapasów.
Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl