Autor przepisu: Agata Moryson
   LISTA SKŁADNIKÓW

1/2 szklanka mąki kokosowej

1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej

2 łyżki błonnika kokosowego

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

duża szczypta soli

2 jajka

2 łyżki melasy

1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego

1 szklanka chudego mleka

1/2 szklanki wody kokosowej

1 łyżka soku z cytryny

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Suche składniki, czyli obie mąki, błonnik, proszek do pieczenia oraz sól wymieszać. Odstawić.
Jajka ubić na pulchną masę, dodać melasę. Następnie mleko oraz wodę kokosową, a także olej kokosowy i sok z cytryny. Partiami dodawać mieszankę suchych składników mieszając na niskich obrotach do połączenia składników. Odstawić do lodówki na 15 min.
Rozgrzać gofrownicę na maksimum. Nakładać masę równomiernie. Piec ok. 4- 5 minut, aż do wyrośnięcia i zarumienienia gofrów.
Podawać z ulubionymi świeżymi owocami i dodatkami takimi jak dobry jakościowy dżem, rodzynki czy wiórki kokosowe.