Autor przepisu: Krzysztof
   LISTA SKŁADNIKÓW

Składniki (na rodzinną porcję):

– 500g mąki pełnoziarnistej,

– 400ml mleka,

– 4-5 wiejskich jaj,

– 4 łyżki miodu wielokwiatowego,

– 15 g proszku do pieczenia.

– szczypta soli,

– 150g rozpuszczonego masła.

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

ZDROWE GOFRY to przepyszna propozycja śniadania dla małych i dużych łasuchów!!!

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek, następnie z białek ubijamy puszystą pianę. Produkty sypkie mieszamy z pozostałymi, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Na koniec delikatnie dodajemy ubitą na sztywno pianę.
Pieczemy gofry na złoty kolor!
Podajemy z ulubionymi dodatkami: dżemem, świeżymi owocami lub miodem!

Idealna propozycja na pyszne, szybkie i zdrowe śniadanie!
Smacznego !