Autor przepisu: Elżbieta
   LISTA SKŁADNIKÓW

szpinak (może być mrożony)

jajko

mleko

ser cheddar

papryczka chilli (rodzaj papryczki oraz ilość zależy od upodobań 😉

pomidor (opcjonalnie)

sól i pieprz

Ilości zależne od wielkości naczynia (do użycia w mikrofalowce) i upodobań.

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

1. Rozbić jajko i zmieszczać z odrobiną mleka
2. Dodać szpinak i ser (starty na tarce) oraz pomidor pokrojony w kostkę bez miąższu (opcjonalnie)
3. Pokroić w paski papryczkę i dodać do reszty. Wszystko wymieszać
4. Doprawić solą i pieprzem i posypać z góry serem.
5. Jeśli ktoś lubi może dodać coś jeszcze oczywiście 🙂
6. Wstawić naczynie na 2,5 – 3 minut do mikrofalówki na moc 900W i gotowe!

Zdrowe i szybkie danie na śniadanie!
Smacznego!