Autor przepisu: Anna
   LISTA SKŁADNIKÓW

płatki owsiane błyskawiczne – 100g

¾ szklanki wody

1 i 1/2 szklanki mleka 2%

1 średniej wielkości banan

garść borówek

20 g masła (oleju) kokosowego

15 g cukru Muscovado

20 g masła orzechowego z kawałkami orzechów (bez soli i cukru)

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka esencji waniliowej

1 łyżka prażonego sezamu

szczypta soli

   ZDJĘCIA
   PRZYGOTOWANIE

Owsianka: Płatki zalać wodą i odstawić na 30 minut. Następnie połączyć płatki z mlekiem i gotować na gęsto, posolić do smaku, dodać cynamon, masło orzechowe i esencję waniliową, zagotować.
Karmelizowane banany: Na patelni roztopić masło z cukrem, następnie wrzucić pokrojonego w plastry banana i dodać sok z cytryny. Mieszając podgrzewać do lekkiego zbrązowienia banana. Owsiankę i banany wyłożyć na talerz, podawać z prażonym sezamem i borówkami.