Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
Szybki, niskokaloryczny dodatek do obiadu! Przedstawiamy przepis na surówkę 6-8 porcji.
   LISTA SKŁADNIKÓW

1 główka czerwonej kapusty
sok z 1/2 cytryny
1/2 pęczka kolendry
3 łyżki oleju rzepakowego
cynamon
sól
pieprz

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie 101 kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Kapustę obieramy z zewnętrznych liści.
2. Następnie drobno szatkujemy.
3. Skrapiamy olejem, doprawiamy cynamonem, solą oraz pieprzem.
4. Całość dobrze mieszamy.
5. Świeżą kolendrę szatkujemy.
6. Mieszamy kapustę z kolendrą i nakładamy do naczynia.
7. Surówkę podajemy jako dodatek np. do mięsa.