Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
Owoce z grilla? Dlaczego nie! To świetny pomysł na zdrowy i smaczny deser. Przepis na 4 porcje.
   LISTA SKŁADNIKÓW

1 kg arbuza
1 świeży ananas
4 łyżki syropu z agawy
sok z 1 cytryny

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie 1 porcja: 145 kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Arbuza pokroić w półksiężyce, odciąć skórę i poprzecinać miąższ tak, aby powstały trójkąty.
2. Bardzo mocno rozgrzać grilla.
3. Arbuza ułożyć na ruszcie na chwilę dosłownie.
4. Przypiec z obu stron.
5. Gotowe 🙂
6. Ananasa obrać i pokroić w plasterki. Wydrążyć środek, aby usunąć twardą część.
7. Plastry ananasa pieczemy trochę dłużej – ok. 6-7 minut.
8. Sos: syrop z agawy mieszamy z sokiem z cytryny.
9. Przygotowane owoce polewamy na talerzu przygotowanym syropem.
10. Owoce z grilla możemy także wykorzystać jako składnik letnich sałatek.