Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
Może coś słodkiego?
   LISTA SKŁADNIKÓW

100g kaszy jaglanej
1 szklanka mąki owsianej
1/2 szklanki mleka
5 łyżek oleju
1 jabłko
4 łyżki miodu pszczelego
mielony cynamon
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie Jedna babeczka 96 kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie.
2. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce, aby powstał mus.
3. Mus, mleko, miód oraz olej mieszamy razem.
4. Do wymieszanych płynnych składników dodajemy kaszę, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
5. Wszystko razem mieszamy ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego.
6. Ciasto nakładamy do papierowych foremek.
7. Pieczemy babeczki ok. 25 minut w temperaturze 180⁰C.