Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
   LISTA SKŁADNIKÓW

5 jajek
5 plasterków szynki drobiowej
1 łyżka majonezu
kiełki (opcjonlanie)
natka pietruszki
koperek
sól
pieprz

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie 1 porcja to: 129 kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Każde jajko obieramy i przekrawamy na pół.
3. Wyjmujemy żółtka.
4. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy drobno pokrojoną szynkę, majonez, posiekany koperek oraz natkę pietruszki.
5. Masę mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
6. Gotową masę nakładamy do jajek.
7. Jajka możemy przyozdobić koperkiem, natką lub kiełkami.