Autor przepisu:
   LISTA SKŁADNIKÓW

1 opakowanie listów rukoli
1 średni granat
1/2 opakowania sera typu feta
1 mała czerwona cebula
3 łyżki oleju rzepakowego
sok z cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka płynnego miodu pszczelego
sól
pieprz

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie 1 porcja to: 164 kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Rukolę myjemy i osuszamy ręcznikiem.
2. Ser kroimy w kosteczkę.
3. Cebulę obieramy i kroimy na ósemki.
4. Owoce granatu uciskamy z każdej strony, przekrawamy na pół i łyżeczką wyjmujemy pestki (staramy się omijać błonki – są bardzo gorzkie).
5. Wszystkie składniki mieszamy.
6. Olej mieszamy z solą, pieprzem, sokiem z cytryny, czosnkiem i miodem.
7. Gotowym sosem polewamy sałatkę.