Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
Jesienne śniadanie pełne energii? Czas na śliwki!
   LISTA SKŁADNIKÓW

100g śliwek
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżeczka siemienia lnianego
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka słonecznika
1 łyżka rodzynek
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka oleju

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie 489
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

Mus:
1. Śliwki umyć i usunąć pestki.
2. Wrzucić śliwki do garnka i wlać troszkę wody.
3. Zagotować i gdy powstanie sos, przecisnąć śliwki przez sitko.
4. Do musu dodać łyżeczkę miodu i dobrze wymieszać.
5. Odstawić i poczekać, aż mus wystygnie.

Następnie przygotować granolę
1. Na patelni pogrzać olej.
2. Wsypać płatki, sezam, słonecznik, siemię lniane i wymieszać.
3. Następnie dodać miód i całość wymieszać
4. Na koniec do granoli dodać rodzynki.
Granolę wsypać do szklanki, przykryć ją jogurtem naturalnym i polać musem ze śliwek.