Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
   LISTA SKŁADNIKÓW

1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
250g kefiru
1 łyżka proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki miody pszczelego
1 łyżka oleju
1 średni banan

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie 1 pancakes to: 81kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Mąkę wsypujemy do miski.
2. Dodajemy jajka, kefir, proszek do pieczenia, miód oraz olej.
3. Całość miksujemy.
4. Banana myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta.
5. Całość mieszamy łyżką.
6. Chochelką nakładamy na rozgrzaną patelnię porcje ciasta (smażymy bez oleju).
7. Gotowe pancakes podajemy np. z syropem z agawy.